Wednesday, December 8, 2010

Turbodiisli toomine.

Üks päev leidis paps kuulutuse Audi turbodiiselmootori kohta. Koos starteriga 1300.- Ainult generaator ja kütusepump on puudu. Asus see Kuusalust ida poole kuskil metsas. Arvasime, et seal on lumega samad lood, mis meil ja läksime A6-ga, kuid seal tabas šokk. Igal pool vähemalt 30cm lund ja all olid veel mingid Hiina lamellid(nüüd juba Pirelli naelad). Esmalt jäime kinni müüja hoovi, kui olime mootori käru peale tõstnud. Siis müüja hoovist välja pöörates. Ja lõplikult takerdusime järgmisel pöördel. Enam ei aidanud ka lahtihaakimine ja käsitsi lükkamine.









Kutsusime mehe traktoriga välja tõmbama. Oli küll plaan käru koos mootoriga sinna jätta ja hiljem VW-ga järele tulla, kuid müüjale see ei sobinud. Kuidagi venitasime end maanteele välja ja saime kogu tee Tallinnasse tõdeda, kui kehvad rehvid meil all on.
Mootor ise on 87 aastast kaheliitrine, seega kood DE ja 66Kw. Vahejahutita. Kuskilt õli lekkinud pole ja üldse paistab suht vähese läbisõiduga mootor.  Turbogi paistab päris hea ja silma järgi vaadates disla kohta üllatavalt voolav väljalaskekollektor. Kui intercooler paigaldada ja natuke näppida võib sealt isegi 80Kw välja ajada. Paras oleks see mõnele quattrole vahele pista ja elu lõpuni sõita.

No comments:

Post a Comment